Align beugels

Tel: 043 321 26 39

Openingstijden:

Maandag  tot donderdag: 8:00 tot 17:00

Vrijdag:  enkel op afspraak

OrthoMosa

praktijk voor Orthodontie      aan de groene looper op het Koningsplein


 

Follow us:

Invisalign de onzichtbare beugel

Onzichtbare beugels, ook wel Aligner genoemd, de meest bekende merknaam is "Invisalign", maar door de integratie van de 3D technologie in de praktijk zijn ook andere aligner merken op de markt  beschikbaar geworden.

Ze werken allemaal op het zelfde principe.


Hoe werkt het?

Na een afdruk of mond scan wordt de stand van uw tanden digitaal gecorrigeerd (virtuele setup). Na Review (nakijken) en goedkeuring van het 3D behandelplan door de orthodontist en patient, wordt er van elke correctie een hoesje gemaakt.

In de regel duurt het 2-3 weken voor de fabricatie van de hoesjes.

Bij het dragen van de opeenvolgende hoesjes wordt de stand van de tanden geleidelijk gecorrigeerd tot het beoogde resultaat is bereikt.

De hoesjes dienen gemiddeld 20 uur per dag gedragen te worden.

Elke 2 weken worden de hoesjes vervangen door de volgende.

Het zijn doorzichtige hoesjes van minder dan 1 mm dikke plastik, de bewegingen worden ondersteund door het plakken van kleine tandkleurige kunststof knopjes op de tanden (abutments), ook deze zijn onzichtbaar.


Hoeveel kost het en hoelang duurt een behandeling?

De duur en de prijs van de behandeling hangt af van de complexiteit van de uit te voeren correcties. Deze wordt door de virtuele setup inde computer door de orthodontist gecontroleerd en met de patient gereviewd, daarna kan de duur en de prijs exact berekend worden.

Hoe omgaan met Uw Aligner

-Elke Aligner (hoesje) dient gedurende 14 dagen liefst 22 uur per dag gedragen te worden.

-Kauwgom eten is geen goed idee als u een Aligner draagt.

-Roken tijdens het dragen van de Aligner doe u best niet, het kan de aligner verkleuren en de doorzichtigheid beschadigen.

-Een Aligner laat zich eenvoudig reinigen met een tandenborstel en water. Het is raadzaam uw tanden te poetsen voor u de Secret lign weer gaat dragen.

-De Aligner die U actueel draagt bewaart u best in het meegeleverde doosje, de andere in de plastiek zakjes.

-Bij elke nieuw hoesje dat U gaat dragen, kunt u in het begin een beetje druk of gevoeligheid ervaren. Dat is normaal, de Aligner doet zijn werk. Deze gevoeligheid verdwijnt meestal na 1 of 2 dagen.

Copyright @ OrthoMosa BV