De artsen

Tel: 043 321 26 39

Openingstijden:

Maandag  tot donderdag: 8:00 tot 17:00

Vrijdag:  enkel op afspraak

OrthoMosa 

praktijk voor Orthodontie      aan de groene looper op het Koningsplein


 

Follow us:

Wie zijn wij?


Nico Vrijens

is Orthodontist en heeft algehele tandheelkunde gestudeerd en behaalde in 1980 zijn tandartsexamen aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Van 1981-1983 volgde hij de specialisatie opleiding oraal chirurgie met zwaartepunt implantologie en parodontologie in Wuppertal, Duitsland. In Frankfurt aan de Carolina Universiteit starte hij zijn opleiding orthodontie en in 1986 behaalde hij zijn certificatie in de orthodontie volgend op de postgraduate studie aan de UOD. Gevolgd werd deze opleiding door verdere specialisatie in de straight wire technieque bij Drs. L. Andrews, R. Roth en R. McLaughlin.

In 1999 starte hij een samen werking met en opleiding door, Dr. William Arnett, Kaakchirurg uit Santa Barbara (CA, USA) op het gebied van de gecombineerde orthodontie - orthognathische chirurgie.

2002 Invisalign gecertificeerd.

In 2002 werd hij ook als orthodontist gecertificeerd in Belgie en Duitsland en sinds 2004 ook in Nedeland.

Hij is tot 2003 in Duitsland werkzaam geweest envan af 2004  in Nederland werkzaam. Zijn interesses liggen op dit moment onder meer in de integratie van 3D technieken in de orthodontie (Integratie van beeldvormende technieken in de orthodontische praktijk) wat weer nieuwe mogelijkheden biedt voor moderne behandel methodes.

Hij heeft vele publicaties op zijn naam en samen met prof. Dr. Klocke schreef hij het kapitel, 3D radiologie in de orthodontie, in het boek "Digitale Volumentomografie" van Heiland, Smeets, Schulze, Thieme verlag.

Hij is een spreker op internationale congressen.

Hij is lid van de Nederlandse vereniging van orthodontisten (NVVO)

Hij is lid van de koninklijke nederlandse maatschappij tot bevordering der tandheelkunde (KNMT)

Hij is President van de Arnett Orthognthics Surgery Foundation Europe. (AOSF)

Orthodontist Vrijens is ingeschreven in het BIG-register, wat betekent dat hij voldoet aan de wettelijke opleidingseisen opgesteld door de overheid.

Sinds 1 Juli 2018 Orthodontist van het schisis en cranio-maxillofaciaal team van het MUMC


Marc Florack

heeft zich na het afronden van de studie tandheelkunde in februari 2002 te Nijmegen, verdiept in de orthodontie. Naast het volgen van verscheidene cursussen in de orthodontie, heeft hij een Master opleiding in de orthodontie gevolgd aan de Krems Universiteit en het examen tot Master in de orthodontie, succesvol afgelegd in 2009. Sinds 2004 heeft hij intensief samengewerkt met orthodontist Nico Vrijens en zo de nodige praktijkervaring opgedaan.


Hij is gecertificeerd Myobrace behandelaar.


Hij is NVTS gecertificeerd Specialist voor tandheelkundige slaap stoornissen (Apneu & Snurken)

Hij is lid van het (ANT)


Wilt U bij ons werken ?

Copyright @ OrthoMosa BV